FRNLUKDE
Resitec NL Resitec Industriel NL Industrieel Artistique NL Artistiek Publicitaire NL Promotioneel Références NL Referenties Devis gratuit NL Gratis prijsopgave
Snelle ontwikkeling van prototypes | Omhulling van elektrische en elektronische onderdelen
Adres en contact personen
Resitec Home > Industrieel > Snelle ontwikkeling van prototypes <- U bevindt zich hier

Snelle ontwikkeling van prototypes

De snelle ontwikkeling van prototypes maakt de productie mogelijk van kleine functionele reeksen (van 1 tot 20 stuks, of meer indien nodig) in een materie die vergelijkbaar is met de definitieve materie.
RESITEC PRODUCTION realiseert tegen een lage kostprijs en binnen zeer korte levertermijnen de volledige productie. Deze technologie beantwoordt aan de huidige behoeften van een aanzienlijk deel van de industrie (zie inzet TOEPASSINGSGEBIEDEN).


1. Model

De fabricage van een gietvorm in siliconen (of in onbuigzame hars) vereist de creatie van een model dat tot stand komt dankzij spitstechnologieën zoals stereolithografie of poedersintering (zie inzet STEREOLITHOGRAFIE en inzet POEDERSINTERING), door het maken van een maquette of met een traditioneel procédé. Dit model wordt zodanig voorbereid dat het op alle punten overeenstemt met de uitgewerkte plannen, met inbegrip van het uitzicht van het oppervlak (bijzondere textuur, glans voor doorzichtige stukken, enz…). Deze laatste bewerking is van kapitaal belang, want zij geeft de final touch waardoor het product vergelijkbaar zal zijn met een gespoten tegenhanger van de hoogste kwaliteit.2. Gietvorm

Rond het model wordt Silicon (of onbuigzame hars) gegoten om de gietvorm te maken. De specifieke
eigenschappen van silicon garanderen een zeer getrouwe weergave van het model en laten de fabricage
van complexe stukken toe, zelfs met lichte antilossende delen.


3. Luchtledig gieten of spuitgieten onder lichte druk (RIM)

Giet- of spuitharsen zijn polyurethanen, die in het luchtledige of onder druk gebruikt worden om de
eventuele aanwezigheid van opgesloten luchtbellen in de gietvorm te vermijden.
Deze technologie laat daarenboven het gebruik van veeleisende materialen toe – temperatuurbestendig, zelfblussend… (zie inzet POLYURETHAANHARSEN) – evenals het gieten van twee materialen (buigzaam hars op onbuigzaam hars) of doorzichtige tweekleurige stukken bijvoorbeeld. Anderzijds kunnen ook metalen invoegingen met hars worden omhuld.


VOORDELEN VAN DE SNELLE ONTWIKKELING VAN PROTOTYPES

Mogelijkheid om de prototypes uit te testen en, eventueel, wijzigingen aan te brengen vooraleer de kosten voor een definitieve spuitvorm te maken.
Voorstelling van het product aan de commerciële diensten, tijdens beurzen en salons, meerdere maanden voor het op de markt gebracht wordt.
Realisatie van functionele pre-reeksen of van kleine definitieve, niet-rendabele reeksen met plasticinspuiting.

[
Bekijk onze referenties in de sector] [Vraag een gratis prijsopgave]Resitec | Industrieel | Artistiek | Promotioneel | Referenties | Gratis prijsopgave

dOPPIO designdSite Technology © NetWay