FRNLUKDE
Resitec NL Resitec Industriel NL Industrieel Artistique NL Artistiek Publicitaire NL Promotioneel Références NL Referenties Devis gratuit NL Gratis prijsopgave
Reproductie van kunstwerken | Realisatie van beeldjes op basis van striptekeningen
Adres en contact personen
Resitec Home > Artistiek > Reproductie van kunstwerken <- U bevindt zich hierReproductie van kunstwerken

RESITEC PRODUCTION beheerst reeds lang de technieken voor het reproduceren van kunstwerken.

Het toegepaste procédé is een originele combinatie van vooruitstrevende technologie en ambachtelijk vakmanschap. Hierna volgt een stapsgewijs beeld van de werkwijze:

1.Afdruk van het origineel
hetzij "in situ";
hetzij in ons eigen atelier;
hetzij door een moderne techniek, waarbij direct contact met het origineel wordt vermeden om eventuele schade aan de gevoelige bovenlaag van het kunstwerk te voorkomen.
2. Ontwerp en productie van een gietvorm
Het ontwerp gebeurt volledig in functie van de vorm van het werk dat wordt gereproduceerd en van de uiteindelijke materie waaruit de reproductie zal worden gegoten: enigszins versterkt hars of gips.

3. Het gieten van de stukken in polyesterhars
bereiding van het mengsel in functie van het gewenste uitzicht en gewicht van het eindresultaat;
manueel gieten van het bereide mengsel in de gietvorm, gevolgd door polymerisatie.

4. Manueel afbramen
Hierdoor verwijdert men de naden en kleine onzuiverheden bij het uit de gietvorm halen van de reproductie.
5. Manueel patineren
Men kan de reproductie alle mogelijke aspecten meegeven: steen, metaal, hout, doorzichtig, op basis van zorgvuldig uitgekiende harsmengsels en met toevoeging van poeders, kleurstoffen, vernissen en verschillende soorten was.
Deze laatste ingreep is van doorslaggevend belang voor een zo getrouw mogelijke weergave van het origineel: hout, gips, ivoor, terracotta, brons, steen, marmer, albast.

De reproductie van kunstwerken gebeurt in de eerste plaats op vraag van musea die replica van hun kunstpatrimonium willen verspreiden en commercialiseren door ze aan het publiek te verkopen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Parijs, in het Louvre (La Réunion des Musées Nationaux) en het Rodin-museum, in het Londense British Museum, in het Musée Royal de Mariemont in Henegouwen, en nog een aantal andere musea.


In meer beperkte oplage worden kunstwerken ook gereproduceerd voor:

• particulieren die een replica wensen van een kunstwerk in hun bezit, om het origineel goed te kunnen bewaren en beschadiging te voorkomen of om aan vrienden te geven;
• kunstenaars die hun werk willen realiseren en verspreiden in driedimensionale vorm.

N.B. De reproducties worden uitgevoerd conform de wetgeving ter zake.

[
Bekijk onze referenties in de sector] [Vraag een gratis prijsopgave]Resitec | Industrieel | Artistiek | Promotioneel | Referenties | Gratis prijsopgave

dOPPIO designdSite Technology © NetWay